Om döden

Dör onödighetsdöden över att jag åkte hem tidigt från skolan. För att sitta i ateljén och dricka kaffe med Konstnären och sy färdigt den dära fjärdedelen av Drottningskruden. Inte blev det så. Konstnären är kvar på teatern och min skruttmaskin syr inte alls inte framåt eller inte med stygn iallafall. Jag är frustrerad. Minst sagt. Så nu tänker jag drika fruktsoda med sugrör och sura ett slag.

Om hålet, gropen

Jag har inte gått in i nån vägg eller så. Kanske mer ett hål, en grop, en djup och utan ljus och just nu har jag egentligen ingen lust att komma upp. Jag vill stanna och mest sova. Och låtas vara.
När man var liten försvann monstren om man blundade tillräckligt hårt. Det gills nog inte längre. Jag blir håglös. Och vill gå hem fastän jag är hemma.
Jag är gladast när Konstnären är hemma. Och katten är mammig. Det är rätt fint.
Jag hänvisar till tidigare inlägg och konstaterar att det är lätt att vara efterklok. Klumpen i magen är större än någonsin. Det får gärna bli augusti nu, då är det över.

Om smock och kaffe utan mjölk

Jag vet inte jag. Vart dagarna och orken tar vägen. Jag skulle till skolan idag fastän. Det är lediga dagen idag, men. Det föll väl ur hågen. Jobbar med det jag kan hemma. Smockar och sprättar och ångrar och smockar igen. Smocka shorts på improvisation är ett helvete. Men det vart ju tanken med dem från början så. Nu blir det smock. Och nagelbanden blöder litet på svart viscose. Syns ju inte tacka gudarna.
Jag syr förresten i vår nya ateljé, kom se, den som är nyfiken. Konstnären räddade sågbockar från döden på teaterns gamla snickeri. Och så blev de där bockar skrivbordsben i vår ateljé. Som vackert på nåt vis. Nu när Panncentralen lägg ner.
Nu skrev jag inget om det där kaffet. Det va äckligt iallafall.

Om rosorna och spöket på Tjärö

Jag försöker fota regnvåt försommargård från tretrapperfönster och Kisse ställer sig i helt vägen. Ingenannanbarajagihelavärlden-fas.

Kissen gåri förstora skor och provar Aslans fötter. De står på tork mot vardagsrumselementet. Jag klär skor till sommarens Kastellteater. Medlejonpälsblandannat. För den som inte förstod.
Det doftar rosor inomhus. Flera sorters som jag fått i födelsedagspresent och Konstnären fått i premiärgåva. Han är spöke på Tjärö maj ut. Med lön och allt somliga har det bra.
Utanför fönstren låter det fotboll. Pytteröster lyckliga små. Fint det.
Och jag fönstershoppar klänningar från tidigt sextiotal och önskar mig tyger från samma tid. Och inspirationen. Till den där elden jag skulle vilja leka med till förhösten. Den växer.

Om hur det blev såhär och om att jag fortfarande finns

En gång i vintras tog det stopp och sedan var det bara så. Pausen faktum. Det händer så mycket och det går så fort och jag är inte den som började skriva. Det var en annan jag. Inte slutar jag heller.Men kommer förbi mer sällan. Det kommer en ny tid. När världen snurrar lite saktare och jag har slutat upp med att springa runtrunt ochbara se allt vad jag inte gör och ha dåligt samvete för det. Istället för att räkna resultaten. Typist jag.
Jag överger inte jag. Prioriterar. Sova och Kissen.
Håll tummen så länge. Att sommarteatern ror iland i år också. Och att jag har en skola att komma tillbaka till till hösten. Att jag får Leka med elden, nu när det andra inte blev.
Och tack snälla rara T för boken. Jag ska läsa den under täcket med sommarregn mot takfönstret och fnissa åt läskigpirret i magen. Jag ska bara jobba undan lite först. Och klappa katten på magen. Först.

RSS 2.0