Om den sista april

Hej! säger Sparven på fönsterblecket. Han knackar med gråsparvsnäbben på glasrutan. Släpp in mig. Det är kallt idag. Han har suttit där rätt länge nu. I över en kvart.
Min ena mormor dog för ett år sedan. Precis.
Jag tänker att det nog är hon iallafall. ♥

Om Laura Ingalls


Ibland önskar jag lite att jag kunde skutta ifrån huvudvärken.
Bomullstusslätt som Laura Ingalls på gröna ängar.
Laura Ingalls har nog inte huvudvärk.

Om gravitationen

Konstnären är på Cirkusen om veckostarten, han jobbar där nu. Och i Bubblan och tittar på film inför nästa års produktion. Och köper ostbågar.
Var någonstans i geografin slutar en Doodle vara en båge och börjar vara en krok? Är det samma regler som med strömmingar och sill?

Jag är kass och tänker på rymden. Och har migränisk huvudvärk då jag borde arbeta. Huvudet är tungt. Huvudvärk ökar gravitationen lokalt.
Jag syr i vita moln och luftfluff och svär när det glider. Och det glider. Mest hela tiden.
Och funderar på om jag ska ha på mig den lilla svarta eller den lilla vita. När det är premiär, och molnen räknar ner för liftoff på riktigt. De kommer inte bli tunga. Men varma.
Och det är nog kallt där ute. I galaxen.

Och jag önskar mig Dr. Martens jodphurboots till nästa vinter.♥

Om vackert
Sådant jag sparat i mappen på Konstnärens skrivbord. ♥

Om feberdrömmar


Jag läser Tintin och detsönderslagna örat, sorterar papper och lägger på hög. Rullar pk-bullar och äter. Drömmer feberdrömmar och leker tillskärare. Ligger mest till sängs. Allt luktar och smakar snor.
Jag skrattar inte längre. Febern och det onda i lederna loch huvudet är tillbaka. Migrän i kroppen. Nu får det fan vara färdigt snart. Jag orkar inte vara sjuk hela jävla tiden.
Tid har jag inte heller. Helst ska mitt rymdbasprojekt till Verateaterns Andersson & Holtne färdigställas denna veckan. Helst. Det är min egen deadline. Och sen. Måste jag vara på sommarteatern på heltid.
Om jag inte råkar få nåt jobb förstås.
Nu tar jag paus. ♥

Om

Jag är så otroligt tvärtrött på att personer som ser sig har rätten att göra sig märkvärdiga och odrägliga och förmer. Istället för att inse. Att alla gör samma arbete här. Och börja lita på att andra vet vad de sysslar med.
Och sluta vara så förbannat tjuriga.
Ungefär så. Kändes det. Igår och fortfarande idag.

Om jag hade sparvar

Om jag haft barn hade jag shoppat SÅNTHÄR. ♥

Om att aldrig sluta vara sjuk

Jag bloggar från Konstnärens dator. Bildgooglar och sparar vackra foton i en mapp. Det är så vi jobbar. Han får en egen byrålåda och jag får en mapp på skrivbordet :-P.
Jag ligger i sängen mest hela tiden. Jag ligger till sängs och jag ligger bakom i schemat. Idag har jag feber men ingen röst. Jag hostar och rosslar och ryggen och revbenen värker av ansträngning. Och det är kallt, fastän solen gassar in genom treglasfönstret.
Jag drömmer om böcker som luktar antikvariat, om cocacola och om en stor roll till en annan gång. Jag blir sjuk av längtan när gamla kära vänner berättar om nykomna kattungar, oj vad jag vill ha en litenliten. Och jag hoppas att konstnären ska trivas på sitt nya jobb på nycirkuscompagniet Auf der Strasse.
Och vi behöver verkligenverkligen handla. ♥

Om böcker

Hej! Nu äre vår och det börjar klia i antikvariatsfingrarna. Böcker-böcker-böcker. I långa rad och på hög. På önskelistan står Hergés Tintin-album, Dumas tre musketörer, en och annan deckarpocket och Kerstin Thorwalls härliga Sara-böcker. En och annan Mumin eller Kitty kommer antagligen slinka med också.
Bara att invänta eventuella födelsedagsgåvopengar (finns detta ord?). ♥

Om lådan

Hej. Jag undrar en sak. Om franska modeföretaget, som skickar ut en hel regnskog om året i reklam och rabatterbjudanden, trots allt, inte vill att man ska handla av dom. Jag har verkligen försökt. Men hemsidan låter mig inte. Så jag ger webshoppen fingret och postar min beställning istället. Och tänker att brev är något jag lägger på lådan alldeles för sällan.
Men nu så. ♥

Om värdefulla tips


Hej alla! Jag är ständigt på jakt efter gamla tyger, gardiner, påslakan. Ungefär såna här mönster. Och vakna färger. Vill någon bli av med sådana, eller har tips på vart liknande finns? Jag tar tacksamt emot dom! Vilket som, helst det första.
Kyss på er! ♥

Om jag fick lönOm att leka med tankar

Jag vill hänga tavlor. På en vägg. En enda vägg. En tavelvägg. Jag älskar och leker. Med tanken. ♥

Om att inte riktigt våga


Jag vill ha småfåglar på mitt skinn. ♥

Om min måndagsstatus.

Konstnären är på arbetsintervju hos nycirkussällskapet. Heja K, friskt humör!

Min måndagsstatus lyder. Antal hosmedicinsshots, två. Antal glas saft, två. Antal alvedon, fyra. Antal snorpappersbollar i sopen, 18 530. Cirka.
Jag är trött.
Jag provar allt för att bli kvitt förkylningen. Jag åt just en hel vitlöksklyfta. Inget vidare, nu mår jag illa ovanpå. Allt det andra.
Det finns ett par hela byxor i min samling. Jag behöver fler. Flera par.
Jag letar efter mina ullstrumpor och försöker hålla ögena öppna. Man blir sömnig av hostmedicin.

Jag hade hellre varit utomhus. ♥

Om snö


Godnatt. Hostan gör det ganska omöjligt att somna. Konstnären jobbar om natten. Block och penna. Suddsmul i sängen. Hjärta.
Och jag snöar. In. Pocketböcker, väckarklockor och rara koppar kan jag se på i timmar.
Och jag tänker att finskt är vackrast. Arabia (mamma! Langa över vardagsporslinet!) och Iittala (alla vet att jag är kär i Mumin) är likamed hjärta.
Svenskt femtital känns fint också. Gefle! Hello lover! Även om det är hippt och inne och sånt man ska gilla nu.
Jag gillat redan som skrutt. Punkt.
Och Chiefen och jag köpte väckarklockor i rader på Malmeloppisar. Och jag tänker att minst en vill jag adoptera efter spelperiodens slut. Då kommer man minsann upp om morgonen. Skränskrammel och hemtrevligt tickande.
Jag spanade på lakan, äggkoppar och kanske en tevekanna till migsjälv. Men icke ett vitten. Jag glömde bort mig och letade tillhyggen och rullbandspelare istället. Typiskt.
En bok blev det iallafall. En pocket för en tia. På Myrorna i Heleneholm. Tur. Det är en skrynklig en. Den lever och är läst. Jag spanade på Kitty-böcker från sextio-nånting med röda Wahlströmsryggar i långa rader på Emmaus också. En femma eller så stycket. Men jag lät dem stå. Jag hade ingen lust att bli retad av gossarna. Men jag ångrar mig nu. Jag e insnöad. Snösnö. Snö. Hjärta snö. ♥

Om förkylning

Hejsan. Det är fint med omtanke och honung när man är sjuk. Konstnären gjorde pommes frites, det är också en sorts kärlek. ♥

Om glitter

Turtles är kär i Hiphoptjejen!, säger konstnären med lycklig förkylningsröst.
Söndagkväll, och det är mörkt men inte kallt i Sommarrummet. Vi tittar på Entourage och South Park.
Jag hostar tills det gör ont i revbenen och tänker på fjuniga kinder och Mohedatoffler. Mina naglar glittrar som Prickig korv-spelkulor i glas. Och jag. Snorar och önskar mig en Residence eller en ELLEinteriör och en giddig lejlighed. ♥

Om en liten vecka och fyra små dagar


Jaja. Ja! Jag vet. Förlåt. En liten vecka och fyra små dagar sedan. Oförlåtligt.
Jag har inte haft nåt behov av en blogg. På en liten vecka och fyra små dagar. Jag har gjort så mycket annat. Tagit mått, köpt materialer och gått på loppisar i långa rader. Vi har varit i Malme och roadtrippat hem igen. Konstnären har flyttat in och jag har hunnit bli sjuk. Igen. Dödens förkyld.
Så nu. Ligger jag mest under min filt. Kollar på serier och pussar på konstnären.
Och läser mamma bloggar och funderar så smått på det där med tatueringar. Typ så. ♥

Om en hobbyjudisk påsksöndag


Påsk. Annandagen. Inget varmvatten. Jag sminkade över bakfyllan och gick på Chrillan vid stadens Lilla torg och fikade med E och D. Det är fint att de är ihop. Och att jag kännt dem var för sig. Och nu ihop. Tja. Du förstår. Iallafall. Långfika. Så lång att jag sedan fick skynda mig hem och klä mig för kvällens festligheter. Klänning och jeans. Jag kände mig fin. På ett såntdär sätt som att jag tycker själv att jag är fin men tveksam till om andra kommer förstå det fina med min stil. Nåja.
På Pengaberget målar man ägg, får kindpussar och lyssnar på judiska hemmafruvitsar när det är annandag påsk. Trevligt. Och mat i långa rader och jag vart så mätt att jag skämdes litelite grann. Sedan spelade vi ägg- och myntbowling. Konstnärens bror vann spelet och fick ära, småpengar och ett hårdkokt ägg. Och jag kom tvåa och vann fyrtio svenska pengar och en norsk tjugekrona.
Vi spottade i glaset och gick hem tidigt. Hej feber! Och så kom natten. ♥

Om sånt som kommer ur feberyrsel


Konstnären är på teatern. Sambon är på arbetet. Jag är sjuk. Igen. Det blev bättre. Och sedan blev det sämre. Igen. Feber och frossa och kramper och ledvärk. Jag är verkligen led på det hela. Jag orkar sova. Knappt duscha. Jag spelar harpan och. Somnar framför teven. Jag tycker det är spännande med kranier på teve och boken jag inte orkar hålla uppe.
Och jag har nu mer än någonsin lust att klä mig i långa klänningar. Jag läser bloggar och letar inspiration. Det svåra med guldkorn är att det finns så få av dom. Som med pengar också. När jag har en lön ska jag se lite mer ut som Pamela. Hon har fina kläder. Från det ena till det andra. ♥

Om påsken


Det är påsk har jag hört. Konstnären är på väg hem från teatern. Jag samlar panten i påsar. Vi ska handla mat och flärd. Djupfryst och alldeles färskt. Och Påskmust. Must is a must. Och något till påskägget. Jag har ett i silver med vackra Jenny Nyström illustrationer.
Jag borde vara på väg nu. Hoppsan. ♥

Om dagen so far


Fin bild.

Ännu en dag jag inte gjort något med. Hänger mest i sängen. Kollar på allt möjligt. Det fina vädret jag inte orkar vistas i, kass teve, skor och annat i webshops. Köper dock ingenting. Kanske senare. Kanske när jag fyllt år. Kanske. Jag hoppas. Jag hoppas kunna ge mig själv en present. ♥

Om jesu lidande


Idag är vi sjuka. Ligger och nosar på täcket. Frossa och feberdekad. Fönstershoppar på Acne och sappar mellan  Xena och Jesu lidande. Orkar just ingenting och laddar för att orka gå och handla senare.
Jag minns inte längr vad jag ville säg med detta. Jag går och lägger mig igen.

RSS 2.0