Om att vara hemma före nio


Goderafton båd herre och fru. Jag är hemma. Ensam med hunden. Jag fick gå. Tidigare från repet. Regissören hade måttat fel. Jag behövdes inte till tio. Fick sålunda fara hem. Hon var hemma själv. Hunden. Jag öpnna kojan och lät fröken för all del stiga på. Ta sig en slurk vatten. Jag hoppas det inget gjorde. Nu hänger hunden och jag en smula i köket. Jag har ont i benen. Hon ligger på mattan. Knorrar ibland och nosar efter mina tår i smyg. Jag är grymmetrött och har lite dåligt samvete för att jag inte jobbar. Jag har ingen lust men. Ingen ork men. Ni vet.
Istället toast och Five hundred days of Summer. Tills någon, Han, kommer hem. ♥

Om bergstoppar


Idag. Och andra dagar med kan jag tänka mig att skrika från bergstoppar. Att Konstnären är det finaste man kan ha i sitt liv. ♥

Om disktrasor


Jag rapporterar mellan kräkningarna. Ensamblen är på ön. Det är inte jag. Om jag är bitter? Jo.
Jag mår som en urvriden lite sunkig trasa. Inga skämt om det tack. Jag tar min matta kropp och går. Och lägger mig. Och försöker sova till imorn.
Ingen kyss. ♥

Om lördagens alias


God afton. I lördags iklädde jag mig rollen som Poison Ivy. Helt klart hetaste Batmanskurken och hårdaste miljöaktivisten ever! ♥

Om lördagsaftonen

En Mary Poppins, tre smurfar, hundra pojkar i susp frm A Clockwork Orange, de två svenskarna i Titanic, plus han som inte kom med båten, Tintin, Haddock och professor Kalkyl, en Doktor Watson, en Pingvin, en Joker, en Twoface, en Gåta, en Poison Ivy, en liten Nasse, Mexikanen i Ingmar Bergmans Invandrarna, en Pochahontas, en Lisbeth Salander, En Svamp Bob Fyrkant, en Darth Vader, en representant från Svenska Lottakåren, en Jack Sparrow, en uppsättning Jönssonligan och Doris, Ronny och Ragge, en Charlie Chaplin, en Tommy och en Annika, en Elaka Häxan, en dude från Fight Club och ungefär hundra till som jag glömt eller inte förstod vilka de föreställde. Och en ytterst hemlig Rorshach från Watchmen. Som lyckades hålla sig sådär ytterst hemlig i cikus tio minuter. Vännen, din dansstil avslöjade dig.
Så såg väl lördagskvällen ut, på en höft sådär. Kyss! ♥

Om stresssiga roliga saker på p


Och klockan har redan hunnit bli fem över fem. Sådan Herre sådan dag. Satan vad jag har stressat idag och himmel vad roligt vi har haft.
Programbladsfotning och pressmöte och provsminkning. Stressiga roliga saker på p.
"Det regnar aldrig på Kastellet" lyder orden. Nej, men det blåser satan och jag har en sommar minikjol att se framemot.

Jag minns inte vad jag ville berätta.
Ses ikväll på maskeraden. ♥

Om TussilagoHej. Hej-hej.
Jag lär känna spännande personer nu, en del mer spännande än de flesta. Vissa rakt av förunderligt fascinerande, det gör det hela så mycket lättare. Så kom an, trollbind mig.

Hon finns på riktigt. Så ser jag det. Dels för att ge en levande dimension till skalet, det hjälper mig. Och dels för att hon har en livs levande förlaga.
Oj, om hon visste hur mycket det inspirerar, allt hon skrivit och det som skrivits om henne. Om jag vågade skriva till henne, om hon fick se. För hon lever. Jag dör och. Hon är vacker, det har jag bestämt från början.
Och modet och styrkan, och kärleken, jag beundrar henne och sveps med. Och sörjer att hon försvinner och drunknar i mängden för historien är galet intressant och förtjänar så mycket mer plats. Hon gör det. Så skäms lite på sig herr författaren.

Om FRA läste min webhistorik skulle de dåna. Terror, bomber och tyska tvärkommunistanarkistiska befrielsefronter, tändsatser och diskreta men onda vapen.
Jag är hooked på terroristbiografier och särksilt hennes-min-vår historia. Hon tillhörde Norbert Kröchers allra innersta krets, tyske terrorledaren Ebba Röd's svenska flickvän "A", kodnamn Tussilago.
FA-AN vad spännande det är. Hennes liv. Jag hade önskat en separat pjäs om BRRBFDY för att. Det finns så otroligt mycket att berätta. Och blir Operation Leo någonsin scenproduktion så kommer jag slåss, kräva och gnissla tand för att få rollen. Och mina motspelare. ...jag vet vilka jag skulle välja.
Anna-Carin Lindgren i evighet amen. Typ så. ♥

Om underbara nyheterJo, Gud hör bön. I detta fallet är Gud en hyresvärd. Densamma ringde mig 8 i morse och talade om att vi flyttar efter sommaren, Konstnären och jag. Vi fick lyan väggivägg som är så sagolikt söt och fresh med gamla trägolv, bjälkar i tak, nytt badrum och kakelugn i varje rum. Jag längtar ihjäl mig nu och hoppas för allt i livet att en liten någon ska vilja ha lägenheten vi bor i nu. För hon är så fin och mysig. Bara luggsliten och i behov av ansiktslyft. Men annars så. Finast i världen for sure! ♥

Om studentens lyckliga dar


Grattis och heja Simon! Jag har ett glas med apelsinjos och frusna jordgubbar. Nyss hemkommen från Bräkne-Hoby. Vi vart bjudna på skiva hos regiassistenten. Idag blir han vuxen. Sas det och så är det nog. Stilig i vilket fall. Meget så.
Karlen har dragit vidare. Till vidare vidder och vidare festligheter. Andra skivor och andra att fira. Jag blev hemma. Trött som en tok och känner egentligen inte fler som tar studenten idag. Jag gillart inte, att gå självinbjuden på kalas. Så därför sitter jag och josen till sängs och ser TV. Jag mår lite illa, god kväll. ♥

Om bröd och boende


Jag tittade. Idag gjorde jag det. Tittade på grannens lägenhet. Grannen som ska flytta och så ringde jag. Till hyresvärden som gått för dagen och inte gick att nå mer förrn imorn. Men hu så rastlös jag är. Måste säga nu. Att jag vill flytta in. Så jag mailade och nu gnager det mig att jag inte kommer få svar förrns imorn. Hon ringer. Hopningsvis kl åtta arla imorn. First thing.
Håll tummarna för att det går vägen, så ber jag till högre makter så länge. Lite olika, för att vara säker.
Oj vad jag hoppas!

Just ja, brödet ja. Det blir nog bomber på Kastellholmen i sommar ska ni se. När allt kommer omkring.

Kyss ♥

Om Ödets gröt


Hejhej från början av sjuttiotalet. Allt jag gör känns kantat av plysch och politik, progg och storblommig folkhemsromantik. Romantikern i mig myser och lyssnar nickande med hela hjärtat på BlåTåget och Nationalteatertoner i evighet amen. Idag köpte jag en turkosblå bordsduk från sjuttiotalets glada mitt för 15:- och känner mig inne i ett flow.
Jag kokar bomber* och syr Ödet i manschester. Manschester, England-england... Händerna doftar lite hamster och jag tänker att vi får nog det bra, han och jag i lägenheten och hösten verkar le litegrann iallafall. Jag har fått ett jobb. Tillfälligt, men inte lika tillfälligt som nu. Känns fint som sommaren.
Nu får grannarna gärna knacka på. Fattas bara.

*Bomber är knepiga grejer. Sätter myrer i huvudet på mig. Jag tror det tillockmed är svårare att få till en Jönssonligan-variant än att faktiskt göra en ordentlig. Jisses. Just nu knådar jag gröt och låter svalna. Hoppas det ska degdunsa bättre än skumgummiträ. Vi får väl se, vi får väl se. Hoppningsvis går det iallafall att repetera med. ♥

Om kärleken


Jumperfabriken är min nyaste kärlek. Fint som en Mohedatoffel och får mig att vilja sy kollektioner i frotté. ♥

Om hur det ser ut

Hej. Huxflux har jag svidat om till räddande ängel och är nu betald konstnärsassistent på sommarteatern. Vi syr oss svettiga, sticker oss i fingrarna och snyter velourludd ur näsorna. Så ser det ut just nu. En månad prick till premiär och jag har snart svart bälte i overlock. Sex stycken plyschoveraller och ett okänt antal utsvängda byxor har kommit till liv under de tre senaste dagarna och just nu ligger en minikjol på mitt bord. En yttepytte sittgrupp i skinn till Anna-Carin. Och jag tror vi kommer vara fina i sommar, hon och jag. ♥

Om hjältemod, sprängdeg och utsvängda jeans


Köp biljetterna på www.teatersmejdan.se! ♥

RSS 2.0