Om tjugo minuter på badrummet

Jag har klippt mig idag. Jag gör det emellanåt, nån gång i månaden, som de flesta. Salongen finns i mitt hus. Samma port, och samma lägenhetsdörr. I vårt badrum. Tjuge minuter tog det idag. Hyffsat. Och det blev riktigt bra!
Det syns inte så stor skillnad, men det känns mycket mjukare. Och det är inte jättesvårt, men man ska passa sig förstås. Jag har övat på modiga människor sen fem år tillbaks och tar alltid tusen år på mig att bli färdig.
En gång klippte jag rufsbob på migsjälv. Rövsnyggt! men kanske lite väl ambitiöst. Och tog ungefär tre timmar. Nuförtin nöjer jag mig med toppar och gossefrisyrer.
Förståsigpåarna höjer ögonbryna och säger att lekmannen ska ge tusan i sitt eget och andras hår och låta proffsen klippa. Kan jag också tycka, i vissa fall.

Säklart klipper jag inte mig själv jämt, ibland vill jag ha lilla extra lyxen med pill i håret och luktagottgrejer. Och kanske färg tillochmed. Jag går till frisören efter varje storproduktion och laddar om, blir mig själv igen. Jag har redan en bild av hur det ska bli i augusti. Mm. Hälften så långt och bronsfärgat. Grejer det!

Om vad jag gör idag


Hej ergonomi.

Jag går upp tidigt och eldar i spisen och äter gusksmörgås med morotsjos. Sara kommer med muffins och jag klipper hennes hår, inte så mycket. Mest så att de känns. Lättare. Vuvva kommer förbi och vi dricker elvakaffe. Konstnären och V spelar munspel och gitarr. Och vi, Sara och jag, mumsar blåbärsmuffinsar och pratar buissness (sommarteater).
Sedan skissar jag kostym till förbannelse, innan Konstnären går till teatern för att jobba.
Nu okynnesäter jag mest, chips och morotsjos. Och funderar på att rita lite till. Jag måste verkligen skärpa mig, och bli bättre på. Att rita manspersoner.

Finns det förresten nån som kan låna Konstnären och mig ett arbetsbord?


Om svordomarna

Jag kan väldigt många, visar det sig. Nyss då jag brände en himla massa lingon jag hade framme på tin.
De låg i sockervatten i en kastrull på spisen och sku så småningom bli sylt. I lilla kastrullen bredvid vart full med vatten och däri skulle jag ploppa i ett ägg och koka. Lång historia kort. Jag starta fel platta.

Om kärlek i repris


Jag ser Mauro och Pluras kök och älskarälskarälskar! De lagar hummer och jag har kräftstjärtar på tin i badrummet (när diskmaskinen går och inget vatten finns i köket). Jag vill dricka vin och möblera om i köket litegrann. Peppepp!

Kanske får katten heta Plura. Eldkvarn är ju förbannat bra också. Bara en sån sak.

Om himla värt söndagspyssel


För en evighet sedan grät jag en mindre flod för att den dyra, fina och enda ögonskuggan jag äger for i golvet och blev till oanvändbart pulver.
Men så alldelesnyssens! Med hjälp av lite alkogel och en norsk tjuga. Voila! och Halleluja! Jag hittade det här tipset häromknuten och provade det på mitt ögonskuggekross det. Kunde ju inte bli värre.
Och det var lätt! Huj huj vad enkelt, bara mosa ögonskuggepulvret i lilla asken med Apotekets handdesinfektion och blanda ordentligt.
Sedan lägga ett par rutor dasspapper över geggan och trycka till med en slant i passande störrelse. En norsk tjugukrona passade okej till Make Up Stores sajbershadow.
Och med trycka till med en slant menar jag pressa utavbarahelvete och för kung och fosterland tills man får ont i handen och vill gråta litelite!
Nu väntar jag på att det ska torka till så man kan prova. Hittills känns det lyckat och himla värt iallafall.

Om fyra månader eller så fyller jag år


Ögonkakaoplanschen av Olle Eksell är smashing!

Om ostronet som aldrig blev avFramförallt är det inte klokt att jag inte ser Belle du jour ikväll, när den nu för en gång skull går på teve. Istället tröttflippar jag mellan en Helena Bergströmfilm och Animalplanet.

Jag skrev att lördagskvällen var mitt ostron, bara jag fick vila av mig matmagen...
Hur det gick? Njäera, inte så värst va?
Jag somna lite halvt på soffan och sen gick Konstnären och spela tevespel. Och jag kollar en halvbra film och lite bättre fotobloggsidor. (Hilda Grahnat for example)

Och nu har jag dippskvalpig mage och gråtvattniga ögon. Nyss såg jag en lemurunge på teven och började gråta för att den var så hjärtskärande liten och skrynklig och söt.Om en knyckt en

Jag sväller över av kakor och fiskburgare och vill mest sova kvällslur i ett varmt bad med lush-lukta-gott och sedan kokonga in mig i en goer joggingoverall...
Idag har jag inte mycket att säga. Så. Jag har knyckt en fylla-i-lista av Försök att inte se så snygg ut:

DAGENS VILL HA: en lille katt, som vanligt fast kanske mer än vanligt
DAGENS KLÄDSEL: sticketröja och raggsockor
DAGENS SMINK: nya Great Lash-maskaran
DAGENS FRISYR: rufs och ponnysvans, svart spänne
DAGENS HÄNDELSE: farmors åttioårsfika. Åttio rosor till födelsedagsbarnet och så mycket hembakat man orkar äta, och ännu mer ändå. Och så beslutade fasters lilla Sigge att jag inte längre är den farligaste i världen (det är numer Konstnären). Pjuh, I'm off the hook!
DAGENS LÅT: I'm a volcano, Konstnärens version
DAGENS PLANER: först vila bort paltkoman, sedan är lördakvällen mitt ostron!
DAGENS SAKNAD: var är våren?
DAGENS DUMMASTE: för tredje gången i rad glömmer vi köpa sqeezy-sylt.
DAGENS SJUKA: nedrans snuva!
DAGENS DROG: coca-cola och tulpaner
DAGENS ROLIGASTE: dagens ros till Världen är full av dårar i Blekan
DAGENS FAVORIT: farmor
DAGENS KÖP: pommes, chipsochdipp, tomater och toapapper
DAGENS HUMÖR: lördagsnöjd
DAGENS ORD: tack

Om mitt högra pekfinger

Ambitionen var att äntligen dra en kabel, som mest skräpar, lite snyggt och lagom osynligt. Jag mördade pekfingret genom att slå det rött och svullet och bultande. Och nu är det ganska mört och oanvändbart och oböjbart. Konstnären fick göra klart. Jag är upptagen med att fixa is.

Om lusten


Här har jag varit de senaste månaderna.

Hit vill jag. Nu helst för jag fryser.

Om att vara satans populär


Dagen outfit består av kaninbyxer och Konstnärens morgonrock.
Jag har sovit så hemskt illa i natt. Därför bär jag fortfarande. Min sovskrud. Jag hoppas slumra till framför Lipstick jungle (fast egentligen vill jag inte för jag har upptäckt mot min vilja att jag gillar serien).
Jag släktforskar för mycket, dygnet runt!, endast små avbrott för micrade kräftsopperester och kanske en bloggläsning. Och så lördagspepsin medisochcitron.
I övrigt har jag väldigt lite för mig just nu och det är riktigt skönt. Att ha tid för släktforskning, blogg och Lipstick jungle.
Och så drömmer jag om våren. Och längtar så in i döden efter en liten kattunge.

Förresten är vi satans populära, Konstnären och jag. Jag har lämnat två återbud till ikväll. Synd på rara ärter, men det kan inte hjälpas. Vi ska ju bort. Kyss!

Om långsamma fredag

Det är nåt med vampyrer på teven och Konstnären blaskar akvarellfärg på nakna dansande kvinnor. Det brinner på bordet (ljusen) och min mage gör lite ont av alltför många svulstiga skaldjurssmörgåsar.
Det är en ganska långsam fredagkväll.

Jag tänker på tavelramar och att IKEA bor alldeles för långt bort. Och så klättrar jag i släktträd.

Om det som går handihand


Kaffe med mjölk.

Jag ser Hem till gården när jag inte jobbar. Och stickar eller målar oftast. Det är det enda tillfälle då jag blir kaffesugen av mig själv. Helst spontant. Händer liksom aldrig annars.
Kaffe med mjölk hör till Promarkers, ullgarn och brittisk tevesåpa. Men.
Idag har vi ingen mjölk. Alltså blir det inget kaffe.
Svart kaffe är ju jävligt mycket mer hårdrock, jag vet. Men jag är mer 60's soul eller kanske svensk jazz.
Aja, min tisdags mittpådagenrutin tiltar rejält idag. Iallafall.

Om att vara tisdagstrött


Äsch,  ni vet hur det är. Så mycket att göra och skräpaxeln krånglar och tvärvägrar. Jag har bara stickat (jag blev färdig förresten), fixat fruktsallad och vikt lite tvätt. Inte mycket mer.
Jag peppade på att baka brödbullar med soltorkade tomater, men så vart jästen för gammal. Blev inget med det.
Och så behöver vi ju såklart städa, det behövs alltidalltid, elllerhur? Men det är ju så mycket roligare när han också är med. Dammsugardansa till Im fram Barcelona är inget kul om inte Konstnären är hemma och kan skratta åt en.
Jag fortsätter vara tisdagstrött till klockan sexton eller så. Sen ska jag storhandla. Bannemig.

Om slutet på dårskapen

Härom dagen gick Världen är full av dårar upp för sista gången. Fullsatt såklart och pojkarna överöstes med beröm och tidiga tulpaner. Det borde bli en RevyRickard för Världen är full av dårar, det är det inte bara jag som tycker.
Dagen innan hade jag smygit i logen och hängt hemliga lappar när ingen såg. Hemligt hemligt! Under sistaföreställningen rusade vi som vesslor och fixade och donade och fick nästan kramp av att vara så jävla hemliga.
Efter applådtacket bjöd vi på öl, dumspexiga filurer och riktigt gott thaikäk. Heja oss! Och pojkarna verkade nöjda med både Sushi Smitts värdskap, den thailändska hemhjälpen (Regina rad na taley, Peter pad pai och Sylvi sad gai, Himmel så dumt!) och allt ätbart vi tryckte i dom tills de var mätta i evighet amen. Puss alla som hjälpte till och puss fina dårar!

Om nåt annat än rävmössan


Jag har fått en 60-talsräv av min mamma, utomjordiskt fint! I brist på bilder av mig i varmaste mössan i världen  bjuder jag på vackra Catherine Deneuve kaninpäls.
I övrigt har jag stickdille. Jag stickar och stickar. Det är allt jag gör. Nästan. Och så har jag toviga flätor.
Bob Dylan kommer på besök och Johnny Cash. Stämmer gitarren och sjunger om broar över mörka vatten. Jag lyssnar och myser och tänker litegrann på Star Wars och vackra tavlor man kan hänga upp och böcker man skulle vilja bläddra i. Somexempel Svensk skolflora av Krook och Almquist, eller Svenska formgivare av Carolina Söderholm. Eller kanske allra helst Lotta Lewenhaupts bok Bilden av modet. Ojoj!
Nu rusar jag på stan. Jag har lovat bort mig på fika med en annan Hanna än den Hanna jag fikade med för några dagar sedan. Jag saknar den Hannan ganska ofta.


Om nyårsnatten

Bättre sent än aldrig heter det ju. Och det tackar vi för. Såhär såg det ut iallafall. I Santessonska villan, då elva eller kanske tretton galna firade in nyåret.

Konstnären och hängslena.

Och jag och räven. Hej hej!
Jonna var kung på femstegscharader.


Så var den kvällen. Inga höjdarbilder men vem bryr sig om kamerainställningar när man äter världens bästa mat och har världens finaste personer kring sig. Och underbara bushundar att leka med.

Om axeln som inte ville

Min kropp är motvalls idag. Jag klev upp, tvättade håret och hoppade i sängen så att Konstnären skulle vakna ordentligt. Och sen i soffan. Jag torka håret i handduken och knycktetillkanskeminnsinteriktigt så krasade det himmskt i nacken. Och nu har jag skitskitont i nacke-axel-skuldra och lite ut i armen. Himmel! och ledsenmun.
Konstnären gör allt idag. Inklusive kammar mitt hår. Dummadumma nacke-axel-skuldra och lite ut i armen. Inget ordentligt gjort idag. Eller jo, jag har köpt underkläder, sprungit på Sara och ätit fisk. Och fått ett underbart litet brev som jag inte vet än vad jag. Ska svara på, jag har några papper och kontrakt att skriva på. Först innan jag vet om när jag är ledig.
Och så kollar jag blocket.se efter nyheter men. Det är lite tunnt. Igår såg vi underbara kattbröder och jag hann bli kär och döpa dom till Ponny och Mus. Idag var annonsen borta. Såklart.
Så himla klart.

Om morgonenFärgkoordinerad frukost verkar vara grejen hemma hos oss. Pinnstolsbord likaså...

Om den nya utsikten


Jag ligger mjukt. Så här ser min utsikt ut. Välkommen hem lilla Karlstad, stanna gärna länge. För alltid.

RSS 2.0