Om måndagen




WWW.WANAS.SE Wanås slott. For vi till igår. Och hej! vad underbart där är! Konsthall, skulpturpark och ekologisk gård. Ljuva Skåne, här finns fan allt.
Längs hundra stigar. I en liten ljuvlig bokskog. Stod skulpturer bakom stammar, i trädkronor, eller nedborrade mitt i barkstigen. Ansiktslösa pojkar, stora röda bollar, farliga vita kokonger, morbida barnskrik ekandes i ljudinstallation.
Och. Ann-Sofi Sidén, geniala kvinna.
Vid en liten stentrappa, invid Wanås storastora damm. Sitter en rofylld dam och blickar ut över slottsträdgården. Ur henne rinner vatten. Ann-Sofin Sidén är mamma till, i mitt tycke, finaste fontänen på Wanås. En kurvig kvinna i brons, sitter på huk med byxorna nere och balanserande i flip flops och kissar. Med vackraste utsikten. Total harmoni.
På väg hem vindlade vi längs smala grusiga vägar. Och i ett kort svagt ögonblick visste vi inte alls vart vi var, avsattes A brutalt som kartläsare. Framme i Gungvala gick vi på loppis för andra dagen i rad. För att visa den vackra fulkistchiga antiklampan Konstnären och jag önskar till vardagsrummet eller kanske tillochmed köket. En galjonsfigur i fotsid tunika och med hjorthorn slingrande ur sidorna. Ful, spännande och underbar.
Och dyr. 6800. Hejdå lampan.
Och hejdå måndag. För sen åkte vi hem och däckade.
Kyss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0