Der Eiermann

Plingelingeling, plingelingeling! Hier kommt Der Eiermann! Påskstrumpor på. Här finns inget påskpynt,  gula sockor får duga.
Väckt av våren som knackar på rutan och vill in. Solskensfrukost och förmiddagsstros genom staden Liten. Vi smet in på ABC på Ronnebygatan; "Femtioprocent på alla gamla antikvarier". Det visade sig gälla antikvariaterna, inte de som jobbade där. Jag fick iallafall två deckare för trettiofem pengar. Hemskt värt.
Torglördag i Hamnen. Vi köpte bakverk på Rullande Bakeriet; fyra specialmazariner för fyrtiofyra kroner, också hemskt värt. Vi åt dom till kaffet som vi bjöd Lotta och CG på idag vid vårt grönskande köksbord . Sol, vår, bryggkaffe och svensk jazz. Fina Lotta och fina CG. Det kommer bli mången spontan köksbordsfika i sommar!  De hade husvärmarpresangter med sig. En glad solros och en flaska rosa flyttskumpa! Ikväll, såhär efter finaste påskmiddagen med stort P som gjort oss runda och glada, ska vi göra en favorit i repris: flyttskumpa på köksbänken i vårkvällen under stjärnorna, Therese och jag. Karl kommer inte komma förbi, och kanske sitter vi hellre vid ovan nämnda köksbord. Tiderna förändras. Till det bättre. Svenska Akademin på stereon och påskägg. Bättre än bäst.
I Stockholm gick ett kristet sällskap idag sin Golgatavandring genom staden, asandes på ett hurstortsomhelst träkors. Den finns folk till A L L T. Vår påskpromenad bli inte lika svettig, vi ska spatsera bort ägg och gratängmagarna så vi kan fylla dom med roséchampagne. Li'a bra. ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0