Lördagen och jag

Lördag och lördagsljud. Grannen har fest. Röster. Någons mobil ringer. Vibrationer, ingen svarar. Svara då. Det hörs ju hit, hur kan ni då inte höra? När grannen har fest sitter jag här för mig själv och försöker lista ut vart nånstans de håller till. Om det är hos dom rakt ovanför med alla hundarna och barnen som bara talar franska, om det är hos pianisten, hos mannen med tuban eller hos Martina som hellre skulle ha min lägenhet än sin egen?
Undrar hur dom lever. Hur deras lägenheter ser ut? Om dom är lika vita och knarriga och själfulla som min? Bergis har dom målat och kakelugn och originalkök. Pianisten har iallafall piano, så mycket vet jag. Ett stort och gammalt, jag såg det en gång när jag lämnade post som jag fått fel. Kvinnan i lägenheten här bredvid går aldrig ut om nån är i trapphuset, hon kikar och väntar tills man försvunnit. Jag har aldrig sett henne. Bara skuggan av hennes fötter vid tröskelspringan.

Lördagen och jag. Jag tittar på Disney dags, äter vitlöksbröd, smuttar cola, låter Så som i himmelen beröra mig. Få filmer som jag gråter mig rakt igenom. Storgråter ömsom. Det är vackert.
Den naiva skönheten är något jag letar efter. Jag trodde jag hade, men den var nog alldeles för naiv. Pojkaktig. Ofärdig.
Jag längtar. Till Grekland och Mexico och Paris och København, nästan vartsomhelst egentligen. Till kärlek och ett litet något att pyssla om. Till pelargoner i fönstren och till scenen, ön och människorna. Till klipporna och till livet. Längtar mest efter loppis och vår svenska vår just nu. Mörkret börjar bli gammalt. Känns gjort. ♥

Jag badar med Mons Kallentoft

Jag är så trött. Hela tiden jättetrött. När jag kommer från skolan måste jag krypa ihop på soffan en stund med fetaste filten. Jag fryser alltid vilt mycket när jag kommer hem. Och så fort jag blir varm somnar jag. Jag måste sova, annars blir inget gjort om kvällarna, jag orkar inte. Kroppen säger ifrån. Inte helt säker på vad den protesterar mot. Jag lever inte annorlunda. Allt är som vanligt.

Jag gillar böcker. Och ljud. Ljudböcker. Och stickning. Och vatten. Vatten är bra. Jag dricker det för sällan, tycker bättre om att ligga i blöt. Fyller badkaret nu. Snart så.
Jag stickar och stickar. Och stickar. Det är det enda jag gör. Två halsdukar på en gång. Hoppas garnen räcker. Jag stickar i skolan. Det får föreläsningarna att gå fortare. Träsmaken känns inte lika mycket då. Hjälper koncentrationen också.
Jag stickar och lyssnar på böcker. Och sover. Det är allt jag gör. Och tittar på Vänner. Bara katten som fattas.

Det blev mycket stickat idag. Hedvig hade danskdejt. Jag hittade inte något att göra i skolan. Jag ville gå på stan. Klippa håret. Känna mig fin. Jag har inte råd. Undrar i mitt stilla sinne hur i hela friden jag ska klara denna våren. Dubbla hyror april-juni. Det är knapert som det är. Jag vill inte låna av dom, det känns inte bra. Klara mig själv...
Jag tittade i två skyltfönster, sen fick jag ekonomirelaterad ångest och gick hem och sökte jobb.

På bostadsfronten intet nytt. Hoppas det går bättre med arbete. Vill bara få allt ur världen, känna att det löser sig.

Det doftar Body Shops kokosbadskum i hela lägenheten nu. Skummet står som en hög sky över karkanten. Det kommer rinna över när jag sätter mig. Karet lutar innåt väggen. Gamla, fina, bevarade, spruckna lägenhet; östeuropeisk standard.
Jag tar Mons Kallentofts Sommardöden ned i badet. Bara blunda och lyssna. Russinfingrar. ♥


Konsten att slakta en tröja

Det va skönt att repa upp halsduken. Den jag stickade på hela hösten för att få färdig till jul, den som Lilla M skulle få. Den hann aldrig bli färdig, Lilla M hann före. Lika bra.
Nu existerar halsduken enbart i prydliga små nystan. Skönt, sa Bill. Befrielse, var ordet sa Bull.
Jag ska göra nåt till mig själv av garnet istället. Jag känner för att ribbsticka. Jag är ganska bra på att sticka. Jag borde verkligen lära mig följa mönster. Stickat är häftigt. Om man kan.
På Kulturen i Lund fanns hösten 2006 en utställning av textilformgivarna Katarina Brieditis och Katarina Evans; "DoRedo - Konsten att slakta en tröja", där fanns en underbar brudklänning sydd av 25 styckna vita stickade ylletröjor. Galet fint!

King Kong på TV.

Inatt spelade grannen piano. Halv två, tror jag klockan var. Utanför var det tyst. Någon duschade; det tjöt lite i rören. Jag somnade om och namngav mitt tredje ickeexisterande barn; Tyra. ♥

Smörgåsgatan 3

Eftermiddag: Scen- och regimöte med äggmacka och rabarberté. Som sig bör.

Kära gamla Simpan
. Idag har jag spenderat hälften av min fredags ljusa timmar på Simrishamnsgatan 3. Bästa kaffehuset på Möllan.
Larsson trivdes. En stor uddakopp hett och gräddigt te, fina gröna kängor och Edith Piaf. Inte var hon ensam heller, den där Larsson. Hedvig var med. Och Pomme. Samt ett komma två kilo manussidor och scenografiskisser. Och en bedårande, stor, svart hund. Dock inte vår.
Simpan sviker aldrig. Där är alltid inspirerande att sitta när man ska tänka och vara kreativ. Eller om man åtminstone vill låtsas vara kreativ, som täckmantel för att kunna knapra goda mandelpestosmörgåsar istället. Idag blev en välbalanserad fusion av kreativitet och smörgås. Vi kom fram till att vi är galet överens om vad vi vill med scenografin. Det är bra. Finns annars inget värre än att tas med mariga regissörer. Sån är inte Pomme. Pomme är bra. Och Hedvig är bra. Och Simpan är bra. Jag har det bra. Jorasåatt. Sämre kan man må. Mina händer luktar prickig korv ♥´Larsson och Lindmark letar lya

"Käre John..." Detta har hänt: Vår nästan perfekta lägenhet på Kungsgatan 94 har gjort slut med oss via sms. Jäkla PRIBO, dubbelannonsera sådar! Vanligt dödligt folk har ju inte en ärlig chans.
Idag tog vi nya tag. 2:a, Alice Tegnérs väg, Möllebacken. Den släpptes kl 13 idag och jag logga in och anmälde mig på sekunden. Smidigt, snyggt, självsäkert.
Vet inte om man vågar hoppas på den här heller... Det är ändå åtta dagar till vi får veta något. Allt kan hända.

Vi började på ex. jobbet idag. Väldigt blygsamt. Googlade och drack jos. Några idéer smög sig fram, skor, 'Min modiga mor', väskor, el- och gasledningar, jordgubbsland, glasexplosioner. Sen gick vi hem.
Den sedvanliga stressen, paniken, ångesten och vanmakten har inte infunnit sig än. Gu' signe Styrbjörn Engström för det, världbäst handledare!

Just nu är det en såndär period.  Jag är trött. Trött på att fönstrena inte går att stänga ordentligt. Trött på att det drar kallt precis hela tiden, att det tjuter i ledningarna så fort man blandar varm och kallvattnet, att vattnet är brunt av rost så fort det är kallt om natten. Trött på att bara få tid till tvättstugan var tredje månad och behöva tvätta i badkaret under tiden däremellan.
Jag trivs egentligen, det är bara en såndär period. Det är inte roligt att komma hem.
Imorgon kl 14 blir allting bättre. Tvättid. Så fort tvätthögarna kommer bort från golvet så kan jag städa ordentligt. Då kommer lägenheten åtminstone inte se ut som ett U-land längre.
Fast fortfarande ganska ensamt. Katt skulle man ha. Katt skulle man ha.

Söndag

Söndag är slödag. Idag har jag skurat badrummet och svalt ett tuggummi. Här händer ingenting. I brist på bättre blev jag femton igen och roade mig med galet töntig lista.

Namn)  Regina Betty Wiola
Alias)  Freddy, barnahertiginnan Ingeborg, den mindre snygga halvan av "Larsson och Lindmark flyttar in".
Ålder)  22, going on 23
Bostad)  Sölvesborgsgatan 4
Tycker om)  Teater, fotografering, hattar och koffeinhaltiga drycker. Svartvita filmer, duggregn, myggbett och fönstershopping. Stiftpennor, maskmakeri, skor, Köpenhamn, kattor och ponnys.
Avskyr)  Elakheter och kärlekstjuvar
Bästa minne)  Vakna i sommarnatten av regn mot fönstret och av att en mjuk liten kattkropp smyger ner hos en...
Sämsta minne)  4:e december 2008
Kärleksliv)  Inget att tala om
Klädstil)  Bohemiskt och bekvämt
Komplex)  Inget jag erkänner
Vad jag har i fickorna)  Har inga fickor
Jacka)  På hängaren i hallen
Bästa personen)  Teddy-Tess-Therese
Sämsta personen)  Karlsson på taket. Hemsk kille.
Drömyrke)  Officiellt maskör och perukmakare. Inofficiellt skådespelerska.
Det första jag ser hos en kille)  Ansikte, ögon, händer
Det roligaste jag gjort)  Äventyrens Ö
Piercingar)  En i var öra
Tatueringar)  40 cm långt ärr. Det får räcka.
Samlar på)  Knappar och dåliga erfarenheter
Ljust eller mörkt rum)  Mörkrum
Vad jag gjorde vid midnatt)  Vinkade av Stora M
Godis)  Skumbananer
Äter inte)  Kött
Kläder just nu)  Mjukbyxor, långärmad t-tröja, randig halsduk
Musik just nu)  Chess på svenska
Sommarplaner)  Karlshamn, sommarteater, Saltkråkorna ;)
Vilken annan tidepok skulle jag vilja leva i)  Sekelskiftet 1800-1900
Fisk eller badkruka)  Fiskkruka
Längd och vikt)  163 och 52
Favoritväder)  Vårvärme
Instrument jag spelar)  Fiol, viljan är dock större än fliten
Bästa bok)  Karin Larsson och blommorna i Sundborn, Barna i Bullerbyn, Ridsommar på Västanås
Bästa film)  Hillman-serien, Amelie, Mamma mia, Roseanna, Maria Larsson... Allt beror på tillfället.
Första kärlek)  Ligger ganska lika mellan Fat Polly och fina K... 
Stjärntecken)  Oxe
Superkraft)  Städa som Mary Poppins
Stök eller välstädat)  Lagom e bäst
Antal syskon)  Noga räknat: 0
Anser du dig vara en stark person)  Ja, när det krävs av mig
Röker)  Bara när jag är stygg
Alkohol)  Finöl, boxvin och billiga drinkar
Kaffe eller te)  Båda
Hur mycket cash har jag på mig)  50 öre i BH:n för tur
Vem ligger 4:a på missade samtal-listan)  Mamma.Imorn får jag svar om Kungsgatan 94. Får se vad tanten säger. Har slutat hoppas helt. På tisdag ska jag ringa på 2:an på Alice Tegnérs väg. ♥

Lördag

Till Bella:
Nu du, äntligen! Ikväll vart jag på Spegeln och såg Maria Larssons eviga ögonblick, och älskade den! Precis som du sa att jag skulle. Skådespelare, Troell och historia i all ära. Jag tyckte ändå bäst om färgerna och miljöerna. Och fotona. Åh, genialsikt! :) Jag såg Birthe, kände igen Helena men skymtade inte Therese någonstans? Och när texterna rullade sen, tjena pirr i magen, letade efter känningarna och där var du! Grattis! Och grattis till baggen! :)

Idag började med öronmisär och brutet löfte om flyttstädhjälp. Satans öroninflammationen tvingade mig kvar i sängen till halv ett. Förlåt Camilla!
Bio idag alltså. Spegeln med stora M. Mysigt och varmt. Vi sänkte nog medelåldern i salongen med 20 år :P Efteråt bjöd han så fint hem sig på fiskgratäng och game cube. Härligt! Jag tryckte i mig cheese balls till bristningsgränsen och Stora M lärde mig fulknep i Mario Cart. En fin kväll.

Imorn måste jag städa. Det kommer aldrig hända. ♥

Fredag

Jag känner inte för att göra något alls idag, trött och menlös. Pust. 
Idag dagen D. Lightning Installation final exhibition 2009. Vi fick bra final critique. Joanna var överförtjust. Simon hatade det inte :P Jag hade väntat mig hård, krass Simon-kritik, han överraskade. Såg nästan nöjd och glad ut. Han liknar nån, nån i South Park...

Jag tror det var Lilla M som fick mig att inse: halvseriösa, halvhjärtade förhållanden och sommarflirtar är inte min melodi. Ska det vara så ska det. Kille katt och kotte. Det står klart för mig nu, det jag trodde att jag inte ville ha, för allt i världen... Det verkar inte så dumt. Inte på momangen. Missförstå mig rätt, jag har ingen brådska. Men jag känner det, det kommer inneifrån liksom. Nästa karl får fan va på riktigt :) ♥
 


Torsdag

Jag känner inte för att skriva nåt idag.
Mitt öra gör ont. Jag är inte förtjust i det här. Alls. Det är läskigt när det sitter i huvudet.
Idag droppade Malmös raraste sköterska medicin i mitt öra o. förbjöd mig sedan att lämna min lägenhet på hela dagen.  Installationen går upp ikväll. Örat har dåligt timing.

Så det här är min torsdag; öronont, svikna skolkamrater, 1½ säsong SATC o. ensamheten. Jag önskar jag hade en katt.

Till Therese:
Vi får besked om lägenheten först på måndag.
Men Tess, min vän, det känns ganska lönlöst.


Onsdag

Onsdagsångest.
Det är massor med folk som kollat på lägenheten, de första var där redan kl tio imorse. Mamma var där kl arton. Hon gjorde bra intryck, men det hjälper inte oss.Det är inte ens dom som visar lägenheten som bestämmer, det är hyresvärden.
Imorn får jag veta. Känns som att vänta på att bli arkebuserad. Jag är inte det minsta bekväm med att ha ens en liten del av mitt öde i nån annans händer. Sitter med en DV och låtsas att jag är lugn, vem försöker jag lura? Det måste bli vi!

Ljusinstallationen går framåt. Ganska iallafall. Det lyser. Vi nådde en dödpunkt idag. Alla idéer tog slut. Så vi klädde in hela 'Lutet' med sammet, fonder och tak, och sen gick vi hem. Det kan bli bra, vi får se imorgon...

Jag saknar att inte kunna spendera pengar på mig själv. Att inte kunna gå till frisören när man behöver, utan måste spara flera månader innan t.ex. Jag har inte råd att ha en frisyr. Jag har räknat ut att jag har råd att klippa mig i februari igen. Till min födelsedag i maj ska jag önska mig klipp och färg. Inget annat.

Idag har jag blivit med Game Cube. Camilla ska flytta. Jag fick adoptera hennes GC. Tack :)

Vissa saker kommer jag nog aldrig sluta tråna efter. Roliga skor är en sådan sak.
Just nu är dessa mina ögonstenar:   ♥
Kommer snart på posten!!Tisdag

Hej tisdag!
Gick upp halv sju, tog bussen in. Dom har höjt priserna igen. Rätt kallt och trist. Kom 5 minuter för sent. Installationen går framåt. Sakta, men framåt. Dagens: tejpa 201-Rosco filter på 14 styck 1000 mm lysrör. Lön: coola effekter och papercut deffekter Alla är snuviga och sjuka, mina fingrar har massamassa småsmå röda cuts. Skola till fyra, kom hem och stökade till igen. Behöver köpa schampo. Hur fasen stavas det eg.? Döpte mina katter, dem jag inte här än men snart. Stella och Boel. Mina tulpaner har slagit ut. Grannen spelar trumpet. Josen är slut. Jag blir inte friskare.

Nu har jag tråkigt. "Det är nyttigt att ha tråkigt", sa Lilla M till mig jämt och sant, men jag tror honom inte. Jag väntar på att Therese ska höra av sig. Jag ringde på en lägenhet idag. På Kungsgatan. Hon vet inte om det än, men jag har lämnat tusen meddelanden (3 st.) Den är inte perfekt, just därför tror jag att vi kan ha chans att få den. Den perfekta lägenheten har vi haft på kroken men den gick till nån annan. Mamma ska gå på den nästan perfekta vsiningen imorgon, klockan 18. Fjärilar i magen! :)
The Guru på tv.


Att göra:

  • Handla schampoo (?) och jos. Apelsin.
  • Boka tvättid.
  • Ta scentenkologexamen.
  • Ta körkort.
  • Skaffa katt.
  • Söka lärlingsplats o. perukmakeri vid DI.
  • Man o. barn.

(Ingen inbördes ordning)
Tess, hör av dig, jag spricker! ♥


Måndag

Måndagsmående: Öron-näsa-hals-misär och bara tre dagar till ljusinstallationen ska ställas ut. Jag vill inte vara sjuk mera!

Jag tänker mycket på pengar. Mest för att jag inte har några att röra mig med.
Som student måste man vara smärtsamt ekonomisk ibland. Jag är dålig på det. Ändå klarar jag mig hyfsat. Jag har tvingat mig till att utveckla ett eget simpelt system för att eliminera impulsshopping: jag köper bara plagg som förtjänar att köpas. Jag kollar, jag provar, jag går därifrån. Vissa, väldigt få, plagg fastnar i huvudet. Man börjar fundera på dom, vad dom passar till och tillfällen när man vill använda dom. Det är de som förtjänar att köpas. ♥
Sånt som sitter fast just nu:

Regina er vild med Ænglesyn!

03.07.
Sitter med manus och teckningsprylar. Änglasyn av Dejan Dukovsky.
(Mitt och Hedvigs ex.jobb; LarssonochKynässcenograferar).
Änglasyn. En utav de råaste, ärligaste pjäser jag läst. Om krig och våld och änglar, skruvad, kladdig och sann. Om vilka som är änglar, vilka som som är oskyldiga, vilka som överlever och vilka som sagt att det är ok.
Jag är galet peppad, finns många scenografiska tankar, bilder, idéer. Oändligt med möjligheter. Kanske ett jordgubbsland på scenen, skådespelarna blir jordiga och leriga om benen? Massa idéer. För många, jobbigt många :)
För en vecka sedan hade vi kollationering med te och levande ljus. På Lillan i Lund. Det känns fint över lag. Produktionens medelålder är lägre än skådespelarnas. Vi är minst. Det känns bra. Stora M sätter ljuset. Ska bli trevligt. Pomme regisserar, ska bli intressant. Jag och Hedvig scenograferar. Ska bli galet!
Jeg er helt vild med Ænglesyn!
Och dessutom dansk (?)  Man blir lätt det. Smyger sig på en liksom bakifrån. Man märker det inte, men det är lätt hänt med Loa och Jan och Katrine och Cathrine som man lär sig massor av. Lätt hänt. Åtminstone för mig.

Hej! Jag heter Regina och jag har vänt på dygnet! Ur led är tiden, ve att jag är den som är satt att vrida den rätt igen. (Eller nåt mindre pretentiöst).
Det är inte lördag längre, men det är fortfarande fest i stan. Skulle vara trevlig om stan kunde gå och sova snart. ♥

Larsson stökar till

Det var meningen att jag skulle städa idag.
Jag hade tillochmed lyckats uppbringa nån form av fan-va-gött-att-få-det-rent-känsla! Jag skulle packa upp stora resväskan, sortera alla skisser och teckningar och bara behålla de som faktiskt är nåt att ha, få undan klädberget på golvet framför stora spegeln, panta julmustflaskorna, diska och hutta ut pappersinsamlingen på gården. Och kanske tillochmed hinna stämma fiolen.
Visste bara inte vart man börjar. Jag började över allt. Lite här och lite där. Inget blev färdigt. Det gick fyrtiofem minuter, sen tröttnade jag. Det ser fortfarande ut som hej-kom-och-hjälp-mig, högarna är bara omgrupperade. Klädberget är nu tre klädkullar; rent, smutsigt och vet ej. Jag sparade sju skisser och resten åkte i papperinsamlingen (som står precis innanför ytterdörrn). Resväskan flyttade jag bara på, forfarande halvfull.
Jag har pantat. Det var julmustflaskor för 33 pix(!) Ja, jag har ett beroende!
För slantarna köpte jag mjölk, apelsiner, nån slags fetaliknande ost och en munk med rosa glasyr och krymmel :)
Restan av dagen har jag spenderat i soffan framför Sex and the City, orka inte göra nåt mer. Den här förkylningen tar kål på mig!
Idag har varit en bra dag, bortsett från allt. ♥

RSS 2.0